Home » BLOGS » Ik zie je. Zo knap.

Ik zie je. Zo knap.

Ik zie je. Zo knap. Hey you,

Ik wil je wat vertellen. Heb je even? 

Het is al even geleden dat ik je sprak. Écht een goed gesprek met je voerde. Het spijt me. Ik ben soms ook zó druk. Dan skateboarden mijn gedachtes loopings aan de binnenkant v mijn schedel. Ren ik mijn stappenteller te barsten naar niet altijd even belangrijke dingen. Vergeet ik jou. 

Terwijl jij altijd zo stoer en dapper bij mij in de buurt blijft. Contact probeert te blijven houden. Mijn supporter bent. Steun en toeverlaat. Partner in crime. Met wie ik onder tafel kan liggen van het lachen. 

Dus ik dacht. Ik ga je vertellen hoezeer ik je bewonder. Dat ik zie hoe je je best doet. Hoe loyaal je bent en hoe je niet tegen onrecht kunt. Vertellen ook dat ik je kwetsbaarheid zie en dat ik daar soms beter mee om had kunnen gaan. Je veiliger had moeten houden. Liever had kunnen zijn. Dat ik liever zál gaan zijn. 

Ik zie dat je vindt dat je fouten hebt gemaakt. Dat het niet altijd lukt om dat te accepteren. Je je verwijten blijft maken. Boos bent op jezelf. Soms radeloos werd van jezelf. 

Ik zie ook hoe je probeert te leven. Zonder oordeel. Met compassie. Hoe je wilt vergeven, zelfs als je het ergste is aangedaan. Ik zie dat je in een liefdevolle wereld wilt leven. Zo niet daarbuiten, dan toch ergens vanbinnen. 

Ik heb je vaak alleen zien staan. Zo anders dan de anderen. Je vertwijfelt afvragend waar het verschil dan zit. Hoe je de verbinding kunt maken. Waarom hun gespreksonderwerpen jou doen afhaken. Hoe dat moet. Jezelf zijn zonder energieverlies. 

Ik zie jou de stilte zoeken. Creatief verdwijnen in jezelf. Om dan weer op te bloeien.
Ik zie hoe oneindig veel je van iemand kunt houden. Hoe intens je voelt. Hoe als een leeuwin. En soms als een lelijke pad. Je het altijd goed bedoelt. 

Weet je wat ik je graag wil vertellen? 

Dat ik het zo knap vind wie je bent geworden. Zó knap.  
Dat uiteindelijk niemand jouw liefde heeft kunnen stelen. Dat je zo aanstekelijk lacht. Ik vind het stoer dat je steeds bereid bent om jezelf uit te dagen. Dwars door je tranen heen. Bereid bent om te leren en te vragen. 

Ik vind het knap dat je je gezin bij elkaar houdt. Terwijl ze allemaal zo weg zijn. Jij je eigen weg weer moest vinden. En hoe je dat dan ook weer met zoveel energie doet. Terwijl. Je bent de jongste ook niet meer. Ouwe taart. 

Maar maak je geen zorgen. Als het even niet gaat. Dan zal ik je vasthouden en je laten rusten. Lieve woordjes fluisteren totdat je het gelooft. Je aanmoedigen en grapjes met je maken. Je ruimte geven en achter je vodden aanzitten. Doe ik voor jou. Omdat ik zó veel van je hou. 

Ik zie jouw traan. Jouw rimpel. Jouw zeer. Jouw Zijn. Jouw ziel. 

Ik zie jou. Dat wilde ik je even vertellen. Ik zie jou. Zó knap.

Zeg ik tegen de spiegel.

In een liefdesbrief.

Deze Valentijnsdag.